keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Aji Cristal -kasvatus sai huvittavia piirteitä. Aikanaan jo ihmettelin miten saman chilin siemenet kasvavat niin eri tahtia(alku). Nyt rupeaa asiat selkiintymään. Kumpikaan noista ei ollut Aji cristal. Suurempi linkissä olleista puski tämmöisiä podeja:

Kukat olivat baccatum -sukuisia mutta eihän tuo voi olla Aji cristal edes hurjasti risteytyneenä.Pienempi taimi (wannabe Aji cristal) ensimmäisessä linkissä on sitten aloittanut kukinnan uudestaan ja eihän se ollut baccatumia nähnytkään. Kuvaa ei valitettavasti ole kukista mutta kuten valveutunut kommentoija vihjasi aikasemmin, kukat ovat samanlaisia kuin habanerolla.

Täytyy tutustua jatkossa paremmin risteytyksiin chilien kanssa, kun kerran erilaisten lajikkeiden pölyt sekoittuu vääjäämättä. Toki tässä tapauksessa uskon vahvasti kaverin sotkeneen siemenet sekaisin lähettäessään niitä länsirannikolle.

1 kommentti:

  1. Sikäli kuin tuosta kuvasta sain selvän, niin Starfish tuo on. Eipä siinä risteytyksiä tarvita, kun siemenet sekoavat. Sekoilee niitä isoissa siemenliikkeissäkin. Minullakin on pari oikeata nimeä vailla kasvamassa, eivätkä voi olla omaa sotkua, kun minulla ei niiden näköisten chilien siemeniä ole, eikä ole koskaan ollut.

    VastaaPoista